NLP

Aquila Sylva

Praktijk voor

Kinesiologie,

NAET en NLP

Neuro Linguistisch Programmeren

 

NLP is een methodiek die zich bezig houdt met communicatie- en veranderingsprocessen. Door je bewust te worden, hoe je met anderen en met jezelf communiceert, kan je kiezen voor nieuwe programma’s die effectiever zijn.

 

Ons zenuwstelsel (neuro) verwerkt ruim 4 miljoen prikkeleenheden per seconde die binnenkomen via onze zintuigen, die betekenis krijgen en door taal (linguïstisch) maken we deze duidelijk aan ons zelf en anderen. De betekenis is afhankelijk van wat wij onszelf hebben aangeleerd (geprogrammeerd).

Niet alle programma's zijn effectief. Onze waarneming is niet de werkelijkheid, doordat deze wordt beinvloed wordt door onze programma's.

 

Het goede nieuws is dat aangeleerd gedrag en denkwijze kunnen worden veranderd! Net als de softwareprogramma’s in onze computer kan je programma’s wijzigen, upgraden, verwijderen en nieuwe installeren.

 

Communicatiemodel:

Onze gedachten, stemming en houding worden bepaald door onze filters. Onze stemming wordt bepaald door de opgeslagen herinneringen, beslissingen, overtuigingen, waarden, taal enz.  Onze stemming bepaalt ons gedrag.

 

NLP is effectief voor:

 

Positieve communicatieve en sociale vaardigheden verbeteren

Onwenselijk gedrag en denkpatronen op effectieve wijze veranderen

Zelfverzekerd in je kracht staan

Wensen en dromen vertalen naar doelstellingen

Doelen stellen en deze bereiken

Denken in mogelijkheden

Allergische reacties, angsten en fobieën laten verdwijnen

 

Samengevat: verander of elimineer ineffectieve programma’s en installeer nieuwe effectieve programma’s! Jij bent de architect van jouw leven!

 

In persoonlijke sessies met de cliënt wordt onderzocht wat is het doel en wat houdt het tegen. Welke hulpbronnen zijn er en worden ze gebruikt?My Company, 8901 Marmora Road,

Glasgow D04 89GR

Tel : 123-456-7890

E-mail: mail@demolink.org